Jaguar stopează producția de mașini noi până în 2025

Producătorul britanic a decis să nu mai lanseze versiuni noi până în 2025, concentrându-se în următorii trei ani strict pe dezvoltarea unei game de mașini pur electrice, care să-i depășească pe rivalii săi de la Audi-BMW-Mercedes și să concureze cu noile modele de la Bentley și Porsche. 

Oficial, potrivit unui articol publicat în Le Monde, până în 2025 marca nu va lansa nimic nou, urmând ca modelele actuale din portofoliu, recent restilizate în cea mai mare parte, să fie disponibile în versiuni cu o gamă redusă de motorizări și echipamente. 

Aceeași sursă mai anunță că producătorul va investi circa 2.5 miliarde de lire sterline într-o platformă electrică proprie, însă pentru a se concentra asupra obiectivelor propuse în următorii trei ani, Jaguar a abandonat o mare parte dintre planurile din prezent, inclusiv la debutul unei noi generații XJ și la investiția de 1.4 milioane de dolari în actuala arhitectură MLA. 

Între timp, dealerii și fabricile Jaguar vor rămâne operaționale. Gama de modele actuale au fost reîmprospătate aproape în totalitate, așa că vor rămâne o perioadă în catalog. Cum va afecta această orientare către viitor pentru forța de muncă  a companiei nu este încă clară, deși în ultimii ani, aceasta a scăzut de la 42.000 de angajați la aproximativ 35.000.

Sursă: Le Monde 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>