Jaguar Land Rover și Tesla au încheiat un acord privind obiectivele legate de emisiile de carbon la nivelul UE

Englezii de la Land Rover s-au alăturat grupului de producători Tesla în demersurile lor de a reduce emisiile de CO2 din Uniunea Europeană, mișcare concepută pentru a ajuta firma să evite plata amenzilor în cazul în care nu își atinge obiectivele. 

Conform normelor UE, companiile auto sunt obligate să atingă obiective din ce în ce mai stricte privind emisiile medii de CO2 pentru flotele lor de mașini. Oricine nu își atinge ținta stabilită riscă o amendă 95 de euro de vehicul per g/km. Cu toate acestea, UE permite mărcilor auto să-și unească flotele în grupuri, considerându-le ulterior o singură entitate la calcularea emisiilor de CO2.

Acest lucru a dus la o serie de acorduri cu mărci care își vor pierde obiectivele flotei, plătind producătorii cu emisii scăzute să se alăture unui grup. Jaguar Land Rover s-a alăturat acum grupului format din Tesla și Honda, mișcarea fiind confirmată pe site-ul Comisiei Europene, fiind raportată inițial de analistul din industrie Matthias Schmidt. 

JLR a declarat anterior că intenționează să-și atingă obiectivele de emisii în acest an, deși este posibil ca impactul crizei globale de semiconductori asupra mixului său de producție și vânzări să se fi resimțit mai mult decât era de așteptat. 

Jaguar I-Pace este singurul vehicul pur electric oferit în prezent de companie, însă a introdus hibrizi plug-in pentru o bună parte dintre modele sale. Un purtător de cuvânt al mărcii a declarat că firma nu a putut comenta înainte de publicarea iminentă a ultimelor rezultate financiare trimestriale ale companiei. 

JLR nu ar fi prima firmă care plătește sume substanțiale de bani către Tesla pentru ajutor în atingerea țintelor de emisii. Pe lângă Honda, Fiat Chrysler Automobiles a făcut parte din grupul european până la începutul acestui an, în timp ce firma de vehicule electrice a încheiat acorduri similare cu mărci din SUA. În 2018, Tesla a câștigat 164 de milioane de lire sterline vânzând astfel de credite rivalilor.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>