Jaguar Land Rover dezvoltă un dispozitiv portabil de încărcare alimentat de baterii reciclate de la Jaguar I-Pace 

Dezvoltat în parteneriat cu producătorul de echipamente electrice Pramac, sistemul de stocare energetic al bateriei se pretinde a fi construit în proporție de 85% folosind hardware-ul electric de la I-Pace, inclusiv componente precum module și cabluri. Materialele rămase sunt ulterior reciclate în lanțul de aprovizionare. 

Dispozitivul are o capacitate de până la 125 kWh, suficient pentru a alimenta o casă timp de o săptămână, potrivit companiei, și poate fi alimentat prin panouri solare integrate. Este disponibil pentru închiriere comercială și vine echipat cu conectori de tip 2, compatibili cu majoritatea vehiculelor electrice. Cu toate acestea, producătorul nu a confirmat alte detalii suplimentare sau lista de prețuri. 

Furnizarea de baterii din materiale reciclate ar putea depăși 200 GWh pe an până în 2030, creând o sub-industrie în valoare de peste 23 de miliarde de lire sterline. Jaguar Land Rover s-a angajat să devină un producător cu zero emisii de carbon până în 2039 și, prin reutilizarea bateriilor, speră să creeze un model de afaceri circular care să mențină produsele în uz cât mai mult posibil, reducând la minimum risipa de materiale.

Capacitățile acestei tehnologii au fost testate recent de echipa Jaguar TCS Racing Formula E, care a folosit rețeaua ESS pentru a-și alimenta echipamentele de diagnosticare. Jaguar Land Rover nu este primul producător de automobile care a început să-și recicleze bateriile în acest fel. 

În 2015, Tesla a anunțat Powerwall, un sistem integrat de gestionare a bateriilor care stochează energia solară pentru utilizare de rezervă cu sau fără panouri solare.  De asemenea, în 2017, Renault a colaborat cu Powervolt pentru a reutiliza bateriile EV în sistemele de stocare a energiei de acasă, oferind acest serviciu clienților cu panouri solare existente. 

Sursă: autocar.co.uk

Sursă foto: motorpoint.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>