Jaguar E-Type aniverseaza 60 de ani de la debutul din 1961

Divizia Classic Jaguar celebreaza 60 de ani de la debutul modelului sporti E-Type, cu o serie ultra-exclusiva de masini restaurate cu specificatii de lansare. 

Colecția E-Type 60 include doua modele din seria 1, un coupé si un decapotabil, restaurate pe baza cele doua vehicule folosite pentru celebrul debut al modelului E-Type la Salonul Auto de la Geneva din 1961. Cele doua masini, denumite 9600 CP si 77 RW, au fost restaurate tinand cont de specificatiile fabricii, dar cu cateva concesii subtile pentru a-i oferi o nota de modernitate. 

Printre elementele care s-au pastrat, se regaseste motorul de 3.8 litri, insa vine cu un sistem de racire cu rotatie si aprindere electronica care degaja 265 CP catre rotile din spate printr-o noua cutie de viteze manuala cu cinci trepte personalizata. Compania a adaugat, totodata,  in locul sistemului original din otel moale, unul din otel inoxidabil care ar trebui sa ii ofere o mai mare durabilitate. 

La nivel vizual, cele doua masini prezinta un aspect similar cu cel al versiunilor istorice, insa au beneficiat de un sistem modern de infotainment de la Jaguar. Pentru modelul coupé, harta vine insotita de celebrele cuvinte ale fondatorului Jaguar, Sir William Lyons, catre Berry la sosirea sa la Geneva: „Am crezut ca nu vei ajunge niciodată aici”. 

Compania a anuntat ca vor scoate la vanzare doar sase unitati pentru fiecare dintre cele doua exemplare, iar cei interesati pot sa contacteze direct Jaguar Classic pentru a plasa comanda. In vara lui 2022, proprietarii sunt invitati sa se alature la „pelerinajul suprem E-Type, refacând traseul lui Berry si Dewis de la Coventry la Geneva” pentru a-si crea propriile amintiri. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>