Înmatriculările de mașini noi în România au crescut cu aproape 20% în luna iulie

În luna iulie, înmatriculările de vehicule noi au atins un volum de 15.493 de unități, cu 19.6% mai multe decât în iulie 2020, potrivit datelor prezentate de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). 

Piaţa locală a înregistrat o nouă creștere, iar volumul primelor șapte luni din 2021 a revenit pe plus față de aceeași perioadă a anului trecut. Pentru prima jumătate din 2021, nivelul înmatriculărilor de mașini noi a atins nivelul de 63.191 de unități, o creștere de 1% față de perioada similară din 2020, informează Automarket. 

Totodată, volumul mașinilor second-hand înregistrate pentru prima dată în țară a atins în cursul lunii trecute borna de aproximativ 36.000 de unități, reprezentând o creștere de 17.5% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. 

În ceea ce privește înmatriculările de autoturisme SH în România, s-a ajuns la un număr de aproximativ 235.000 de unități, cu o creștere de 11% față de prima jumătate a lui 2020. Dacia se situează pe primul loc pe lista mărcilor la înmatriculări de mașini noi, cu circa 15.035 de unități.

În topul clasamentului se află Skoda cu 5.273 de unități și Ford cu 4.773, urmate de Toyota Volkswagen și Hyundai. Totodată, deși într-un număr ceva mai mic, românii s-au orientat către mașinile Renault, Suzuki, Mercedes și BMW.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>