Industria auto se confrunta cu o noua criza

Productia de automobile ar putea avea de suferit in urmatoarele saptamani, avand in vedere rezervele scazute de spuma folosita la confectionarea scaunelor. 

Dupa pierderile uriase inregistrate din 2020 si dupa criza de semiconductori, care ar putea continua si in urmatoarele luni, se pare ca producatorii auto se confrunta cu o noua criza, cea a spumei necesare pentru confectionarea scaunelor.

In ultimul timp, partea de sud a Statelor Unite s-a confruntat cu temperaturi scazute cum nu s-au mai inregistrat de cativa zeci de ani, lucru ce a dus, printre altele, la pierderi de energie electrica care au afectat atat consumatorii casnici, cat si marile uzine, printre care si rafinariile petroliere. 

Petrolul nu este folosit doar pentru combustibili, ci si in procesele chimice pentru confectionarea diferitelor produse, printre care se regaseste si spuma poliuretanica pentru scaune. Avand in vedere ca rafinariile petrolifere nu lucreaza la capacitatea lor maxima, oxidul de propilena fiind materia de baza in procesul productia de spuma, nu mai poate fi furnizat in linii mari.

Astfel, pana ce se vor mobiliza restul rafinariilor din lume pentru a suplimenta deficitul, analistii considera ca productia de spuma ar putea fi afectata industria auto incepand cu mijlocul aceste luni. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>