IEA propune ca limitele de viteză de pe autostrăzi ar putea fi micșorate pentru reducerea consumului de carburant

Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) a propus micșorarea limitelor de viteză de pe autostrăzi cu minim 10 km/h pentru economisirea consumului de petrol în contextul crizei din prezent. Totodată, IEA propune ca munca online să se desfășoare doar trei zile pe săptămână. Dacă noile reglementări vor intra în vigoare, pe o perioadă de numai 4 luni, vor fi economisiți circa 2.7 milioane de barili în fiecare zi. 

Odată cu declanșarea războiului din Ucraina, o nouă criză a rezultat pe baza creșterii rapide a prețurilor de combustibil. Pe fondul conflictului armat dintre cele două țări, agenţia a mai propus o serie de sugestii pentru a încerca să limiteze pagubele și pentru a trece mai ușor prin această perioadă: declararea zilelor de duminică drept „perioade fără maşini” în zonele urbane, ieftinirea transportului public, încurajarea populaţiei să se deplaseze mai mult pe jos sau cu bicicleta și stabilirea unui trafic alternativ al maşinilor pe drumurile din orașe. De asemenea, agenția stimulează promovarea serviciului de car sharing, orientarea către mașinile electrice și utilizarea trenurilor de mare viteză. 

Fatih Birol, directorul executiv al IEA, a avertizat într-o declarație că „lumea ar putea suferi cel mai mare șoc al aprovizionării cu petrol din ultimele decenii, cu ramificații economice majore” ca urmare a invaziei Rusiei asupra Ucrainei. Drept urmare, a apărut acest plan de șoc, care completează decizia luate de statele membre la începutul acestei luni de a scoate pe piață 62,7 milioane de barili din rezervele strategice pentru a calma tensiunile, potrivit Agerpres. 

Sursă: digi24.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>