Hyundai renunță la jumătate din gama sa de motoare cu ardere internă

Producătorul nord-coreean se pregătește pentru electrificarea în masă a vehiculelor electrice. Potrivit unui raport publicat de Reuters, șefii Hyundai au aprobat în martie un plan de reducere la jumătate gama sa de motoare cu ardere internă. Deși presa internațională nu a dezvăluit planurile sale, producătorul auto își va finaliza strategia EV în următoarele șase luni. Potrivit unui articol publicat de Motor1.com, măsura a fost gândită pentru a elibera resursele de cercetare și dezvoltare care vor fi direcționate către motoare electrice, baterii și celule de combustibil. 

Hyundai Group Motor, companie care supraveghează Hyundai, Kia și Genesis, își propune  să vândă un milion de vehicule electrice pe an până în 2025, iar pentru a realiza acest lucru, va avea nevoie de o gamă puternică de mașini electrice. De asemenea, speră să fie un producător de vehicule complet electric până în 2040.  

La începutul acestei luni, Hyundai a anunțat că va investi 7,4 miliarde de dolari în facilități din SUA până în 2025, care includ cercetări pentru a aduce un nou vehicul electric anul viitor. Planul potrivit căruia se dorește eliminarea motoarelor cu combustie a fost pus deja în aplicare și în China, unde compania a spus că va reduce numărul de moduri ale motorului cu ardere internă de la 21 la 14 până în 2025, în timp ce va introduce un nou model electric în fiecare an. 

Articolul precedent

Noul BMW X4 Facelift a fost previzualizat

Volkswagen T7 a fost surprinsă în timpul testelor finale pe drumurile din Nurburgring

Articolul urmator