Hyundai intenționează să extindă gama de modele N și N-Line

În ultimul timp, producătorul de automobile sud-coreean și-a făcut înțeleasă intenția de oferi noi modele electrice în cadrul diviziei sale de performanță N. Potrivit spionilor de la Autocar, o nouă versiune a SUV-ului Ioniq 5 a fost surprinsă în teste pe drumurile din apropierea orașului Nurburgring.

Noua generație prezintă aceleași dimensiuni ca pe modelul standard, însă pare să aibă o gardă la sol mai redusă, punți pe față și spate mai largi, anvelope sport și seturi de roți noi. 

Hyundai a lansat deja versiuni N-badged ale modelelor i20, i30, i30 Fastback, Kona și Veloster pe piața din SUA, dorind ca până la sfârșitul anului viitor să-și extindă gama de modele N și N-Line. 

Ioniq 5 este primul vehicul electric personalizat al companiei pe platforma E-GMP a Hyundai Motor Group. Modelul EV6 este, de asemenea, construit pe aceeași platformă și va fi oferit într-o versiune GT de vârf, cu un propulsor bimotor de 577 CP, cu tracțiune integrală, care ar putea fi folosit ca bază pentru o viitoare mașină Hyundai N.

Se știe că divizia N funcționează atât pe modelele cu baterie electrică, cât și pe cele cu hidrogen, inclusiv de la submarca Ioniq de BEV-uri lansată recent de Hyundai. 

Articolul precedent

Noul Range Rover Sport SVR se pregătește pentru lansarea oficială

În România, prețurile pentru Tesla Model Y încep de la 63.000 de euro

Articolul urmator