Hyundai este nevoit sa schimbe bateriile a 82.000 de vehicule electrice

Reprezentantii companiei Hyundai au chemat la service in jur de 82.000 de masini electrice, la nivel global, pentru inlocuirea bateriilor cu risc de incendiu, inregistrand cel mai mare recall de astfel de vehicule din istorie. 

In toamna anului trecut, compania coreeana a anuntat ca asteapta in service cele 25.000 de exemplare ale modelului Kona Electric din cauza unui risc de incediu depistat la baterii, suportand costuri in valoare de 900 de milioane de dolari. 

Anul acesta, una dintre masinile implicate in recall a luat foc, astfel ca autoritatile din Coreea de Nord au demarat o invetigatie pentru a stabili cauzele dezastrului. In urma anchetei, s-a concluzionat ca incendiul a fost declansat din cauza unei probleme interne mai complexe, astefl ca Hyundai a decis sa repare cele 82.000 de vehicule electrice, dintre care cele mai multe 76.000 erau modele Kona EV. 

Producatorul auto arunca vina catre LG Chem, producatorul de baterii, insa acesta sustine ca marca coreeana nu a respectat in totalitate recomandarile facute cu privire la modul de utilizare al acestora, totodata refuzand sa afirme ca bateriile ar putea reprezenta cauza incendiului. 

De la lansarea anuntului si pana in prezent, s-au inregistrat 15 incidente in care versiunile Kona EV au luat foc, dintre acestea 11 au fost in sudul Coreei, alte doua s-au raportat in Canada si alte doua in Austria si Finlanda. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>