Hyundai dezvăluie noul „robotaxi” Ioniq 5

Producătorul de automobile sud-coreean a dezvăluit noul „robotaxi” Hyundai Ioniq 5, dezvoltat în parteneriat cu Motional, o firmă care se concentrează pe tehnologia de conducere fără șofer, fondată recent, în luna martie a anului trecut. 

Robotaxi Ioniq 5 dispune de autonomie de nivelul patru care presupune că deține controlul în toate situațiile, cu excepția cazului în care șoferul accesează modul manual. Mașina vine echipată cu 30 de senzori exteriori, care includ camere, radar și lidar, pentru a oferi o percepție la un unghi de 360 ​​de grade și o capacitate de a detecta obiecte la o „rază ultra-lungă” în timpul deplasării. 

În cazul în care mașina se confruntă cu o situație neobișnuită pe traseu cum ar fi un drum în construcție sau inundații, există un operator care poate prelua controlul vehiculului de la distanță, ghidându-l într-un loc sigur. „Colaborarea cu Hyundai ne permite să producem un robotaxi sigur, fiabil și optimizat din punct de vedere al costurilor pentru producția globală. Ne concentrăm pe comercializarea în masă, iar robotul Ioniq 5 este construit în acest scop”, a declarat Karl Iagnemma, președinte și CEO al Motional. 

Motional a declarat că robotul Ioniq 5 va începe transportul de pasageri în 2023 prin intermediul serviciului de conducere automată Lyft, care susține că a efectuat sute de mii de călătorii autonome în Las Vegas.  Hyundai Ioniq 5 a debutat la începutul acestui an, cu baterii de 58kWh și 73kWh care oferă o autonomie cuprinsă între 386 și 482 de kilometri. Robotaxi va fi prezentat oficial publicului la expoziția de la München de săptămâna viitoare, unde Hyundai promite să dezvăluie mai multe informații despre vehicul.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>