Honda a gasit cumparator pentru uzina auto din Swindon

Compania japoneza a decis in 2019 sa inchida singura fabrica din Marea Britanie, care gazduieste productia pentru hatchback-ul Civic. In sfarsit, Honda si-a gasit cumparatorul. 

Panattoni este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de facilitati industriale si logistice din Europa si s-a angajat sa investeasca peste 700 de milioane de lire sterline in reamenajarea fabricii pentru a dezvolta noi afaceri. Se pare ca va lucra cu Swindon Borough Countil la proiectul de regenerare.

Initial, s-a sugerat ca uzina ar putea fi vanduta unei alte firme de automobile, astfel ca, la un moment dat, consilierii Swindon au incercat sa atraga atentia producatorului Tesla pentru o posibila achizitie. Cert este ca fabrica nu va mai prezenta vreun interes pentru productia de automobile. 

Potrivit Autocar, productia civica se va incheia odata cu luna iulie, dupa care Honda se va retrage, facand loc companiei Panattoni la inceputul anului 2022. In curand, echipamentele de productie de la fata locului vor fi puse la vanzare printr-o licitatie online.

Directorul britanic de fabricatie, Jason Smith, a declarat ca firma este „multumita ca a identificat un nou proprietar” care va „genera perspective interesante pentru Swindon si pentru comunitatea larga”.

Producatorul japonez si-a deschis fabrica Swindon in 1985, pe un teren folosit anterior pentru productia de avioane si trenuri. Pe langa modelele Civic, uzina a construit si modelele Accord, Jazz si CR-V. Aproximativ 3400 de persoane au lucrat la fosta uzina. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>