Guvernul britanic va investi 3 milioane de lire sterline in testarea de combustibil alternativ pe baza de hidrogen

Cu sediul in Tees Valley, The Transport Hub va fi folosit pentru a cerceta si testa adecvarea hidrogenului ca alternativa la energia electrica, benzina traditionala si combustibilii diesel. 

Departamentul pentru Transporturi isi propune ca centrul sa functioneze pana in 2025, cu cinci ani inainte de a intra in vigoare interdictia vanzarilor de masini noi ICE. Se sustine ca sistemul ar putea crea pana la 5000 de locuri de munca.

Chiar daca nu au fost anuntate detaliile exacte cu privire la noul centru, guvernul britanic a dezvaluit ca va consta in facilitati pentru productia, stocarea si distributia hidrogenului, legate de o retea de statii de alimentare. Totodata, centrul va include un campus destinat cercetarii si dezvoltarii. 

Grant Shapps, secretarul de stat, a declarat ca „prin valorificarea puterii tehnologiei hidrogenului, avem ocazia sa aducem prosperitate pe termen lung in toata tara. Centrul va stabili Marea Britanie ca un lider global in tehnologia hidrogenului, deschizand calea pentru utilizarea sa in toate modurile de transport si propulsandu-ne catre obiectivele noastre”. 

Pe langa centrul din  Tees Valley, guvernul vrea sa investeasca pana la 4,8 milioane de lire sterline pentru a sprijini dezvoltarea unui hub cu hidrogen in Holyhead. In completarea principalului centru de transport, proiectul Holyhead se va concentra pe utilizarea hidrogenului pe post de combustibil pentru vehicule grele.

In prezent, infrastructura de hidrogen din Marea Britanie este mai putin dezvoltata in comparatie cu reteaua sa de incarcare EV, ceea ce inseamna ca absorbtia vehiculelor cu pile de combustibil (FCEV) a fost mult mai lenta decat cea a masinilor electrice. 

Dar cativa producatori cheie, inclusiv Toyota si Hyundai, raman implicati dezvoltarii FCEV, iar guvernul sprijina o noua schema de dezvoltare a platformei cu hidrogen, ca parte a programului de transformare a Jaguar Land Rover. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>