Grupul Volkswagen are în plan achiziționarea companiei franceze Europcar

Producătorul german a făcut un pas mai aproape către achiziționarea companiei franceze de închirieri auto Europcar, după ce autoritățile de reglementare financiare din Franța au aprobat oferta sa de preluare. 

Grupul Volkswagen a încheiat la mijlocul acestui an un parteneriat cu Attestor Limited, managerul de active din Marea Britanie, și cu Pon Holdings, conglomeratul auto olandez, pentru a negocia oferta de 2,9 miliarde de euro, la 50 de cenți per acțiune.

„Propunerile de mobilitate urbană bazate pe tehnologiile de conducere autonomă, cum ar fi cabinele roboților, vor accelera și mai mult creșterea soluțiilor de mobilitate la cerere.” Attestor Limited pare va prelua un pachet de 27% din acțiunile Europcar, în timp ce Pon va controla doar un procent de 7%. 

Autoritatea franceză de reglementare financiară Autorité des Marchés Financiers (AMF) va anunța din timp data la care va începe procesul de licitație a acțiunilor. Mișcarea este un pas important din planul Volkswagen de a oferi soluții de mobilitate mai avansate. 

„Europcar oferă capacități avansate de gestionare a flotei, precum și o rețea largă de stații poziționate în aeroporturi, gări și locații din orașe importante. Va ajuta, de asemenea, la accelerarea livrării de către Volkswagen a obiectivelor sale ambițioase de servicii de mobilitate”, a declarat directorul executiv Herbert Diess. 

Europcar este activă în 140 de țări din întreaga lume, cu operațiuni în Europa, Asia de Vest, America de Nord și Africa, având o flotă de peste 350.000 de vehicule. Din anii 1990 și până în 2006, când a fost vândută firmei de investiții Eurazeo pentru 1,26 miliarde de euro, Europcar era deținută în întregime de Grupul Volkswagen. 

Sursă: autocar.co.uk 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>