Grupul Volkswagen a anunțat că o mare parte dintre modelele sale electrice sunt deja sold out până în 2023 

Grupului Volkswagen a înregistrat o cerere puternică pentru mașinile sale electrice, ceea ce îi permite să mărească nu numai linia de producție, ci și profitabilitatea. Potrivit lui Arno Arlitz, directorul de finanțe al companiei, o mare parte dintre vehiculele sale electrice sunt deja sold out până în 2023. Gigantul german a reușit să vândă peste 450.000 de astfel de modele anul trecut. 

Compania mamă, care, pe lângă marca Volkswagen, include și Audi, Porsche, Skoda și SEAT, vede că profitabilitatea mașinilor electrice se îmbunătățește mai repede decât se aștepta inițial, motiv pentru care, în rândul modelelor disponibile în continuare, durata de așteptare este una destul de lungă. 

În 2021, grupul a vândut aproximativ 762.400 de vehicule electrice plug-in (înregistrând o creștere cu 81% de la an la an) și 452.900 de vehicule electrice (în creștere cu 95,5% față de 2020). Pentru germanii din Wolfsburg, 2022 se anunța a fi un an extrem de productiv, dar există și vești proaste, cum ar fi creșterea prețurilor la materiile prime pentru baterii. Grupul Volkswagen ar putea fi forțat să crească prețurile vehiculelor electrice. 

Pe lângă deficitul de semiconductori, întreaga industrie auto se confruntă cu mari probleme ale lanțului de aprovizionare din cauza problemelor legate de invazia rusă a Ucrainei. Potrivit analiștilor, din cauza războiului, producția de mașini în Europa ar putea scădea cu 700.000 în prima jumătate a acestui an. 

Experții din industrie sunt de părere că ar putea dura cel puțin 2-3 luni pentru a începe producția suplimentară de cablaje de sârmă în alte țări, având în vedere că Ucraina există 17 astfel de centre. Pe fondul acestui deficit de aprovizionare, nu este de mirare că stocul mașinilor electrice va fi epuizat până în 2023. 

Sursă: insideevs.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>