Grupul Continental investeste in start-up-ul Recogni

Continental ia parte la start-up-ul germano-american Recogni pentru a avea acces la cipuri de recunoastere a obiectelor in timp real. Firma Recogni, in cadrul careia Continental detine actiuni, incearca sa dezvolte o noua arhitectura bazata pe inteligenta artificiala (AI). 

Conform site-ului Economica.net, procesoarele din viitor vor fi utilizate pentru vehicule, pe computerele performante ale companiei Continental, unde se vor efectua procesarea rapida a datelor senzorilor pentru conducerea autonoma si automata. Reprezentantii companiei au explicat ca anul 2026 este potrivit pentru productia la scara a noului cip. 

Totodata, Frank Petznick, managerul departamentului Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) din cadrul firmei, vine cu o completare amanuntita sustinand ca „Fara microcipuri cu o viteza de procesare crescuta nu vor exista sisteme de interconectare, automatizari si conducere autonoma a vehiculelor. Prin propriile noastre cercetari in domeniul noilor modele de cipuri, parteneriatele noastre strategice cu mari producatori precum NVIDIA si investitia noastra in Recogni, facem primul pas catre satisfacerea viitoarei nevoi de procesoare ultraspecializate pentru module de senzori si unitatii de control pentru computerele noastre puternice si performante”. 

In ultimul timp s-a inregistrat o nevoie puternica de procesoare optimizate, avand in vedere cerintele specifice inteligentei artificiale care se afla intr-o continua dezvoltare. Pana acum cativa ani, se analizau un numar redus de megacocteti  de date pe senzor, insa pe viitor cifra va creste la cativa gigaocteti pe secunda. Astfel,  autoturismele viitorului vor folosi mai mult de 20 de senzori.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>