Grupul BMW a atins borna de 1 milion de mașini electrice livrate

Producătorul german a anunțat oficial că a livrat vehiculul electric cu numărul 1 milion. Noul proprietar al modelului SUV iX, în versiunea xDrive40, a primit și un bonus constituit dintr-un wallbox cu încărcare rapidă. Planurile companiei pentru anul 2022 vizează o dublare a vânzărilor de automobile electrificate, urmând ca până în 2025 să livreze două milioane de mașini pur electrice.

Grupul german a anunțat, de asemenea, că Seria 7 și X1 vor primi versiuni complet electrice anul viitor, urmând ca Seria 5 să-și facă debutul în portofoliul electric al mărcii un an mai târziu. Până atunci, reprezentanții companiei susțin că va exista câte o versiune electrică în circa 90% din segmentele sale actuale de pe piață. Cu cele patru mărci ale sale, BMW, MINI, Rolls-Royce și BMW Motorrad, grupul german se clasează în topul principalilor producători de automobile și motociclete, oferind, totodată, servicii financiare și de mobilitate premium. 

Rețeaua de producție BMW Group cuprinde 31 de unități de producție și asamblare în 15 țări, având o rețea globală de vânzări în peste 140 de state. În 2020, producătorul german a vândut peste 2,3 milioane de automobile și peste 169.000 de motociclete la nivel mondial. 

Sursă: bmwgroup.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>