Geely si Volvo renunta la planurile de fuziune

Potrivit Reuters, producatorii de automobile Geely Automobile si Volvo Cars au declarat oficial ca sunt pe cale sa renunte la planurile de fuziune, anuntate cu aproximativ un an in urma, pe motiv ca se vor dezvolta mai bine separat. Cu toate acestea, companiile vor lansa o noua entitate, combinandu-si sitemele de propulsie si dezvoltand impreuna segmentul de vehicule electrice. 

O fuziune nu e mereu ceva pozitiv. Risti sa pierzi din avant pentru ca atentia e indreptata prea mult spre problemele interne“, a declarat directorul executiv de la Volvo Cars, Hakan Samuelsson. 

In 2020, cele doua companii au explicat ca iau in considerare o posibila fuziune cu scopul de „a accelera financiar si tehnologic sinergiile dintre cei doi consturctori”. Din 2010, de cand a fost cumparata de la Ford, Volvo se afla integral sub umbrela Geely Automobile. Compania suededeza a fost anexata de presedintele Li Shufu, fondator al Zhejiang Geely Holding Group, care detine in prezent Geely Automobile. 

Este de mentionat la sfarsitul lui 2020, Geely Automobile a inregistrat vanzari de circa 1,32 milioane de vehicule, in timp ce Volvo Cars se poate lauda cu 661.713 de unitati. 

Conform unor declaratii, după „o revizuire detaliata a optiunilor de combinare a activitatilor”, reprezentantii celor doua companii au anuntat ca vor merge inainte separat.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>