Ford vrea sa transforme fabrica din Craiova intr-o uzina electrificata

Ford a anuntat in februarie 2021 ca va investi circa 1 miliard de euro in uzina din Koln, pentru a pregati terenul de productie al primului vehicul pur electric, construit pe platforma MEB al celor de la VW si destinat exclusiv pe piata din Europa. 

Totodata, in cadrul evenimentului la care s-a anuntat noua investitie, Stuart Rowley, presedintele centrului Ford Europe, a declarat ca incepand din 2030, producatorul auto va pune in vanzare doar autombile electrice. Potrivit informatiilor, toate uzinele Ford care produc vehicule electrice destinate pietei europene, vor trebui sa se pregateasca pentru  noua productie cel tarziu pana in 2025. 

Tot in acest context, se anunta un viitor plin de evenimente si pentru uzina din Craiova. Presedintele Ford of Europe a declarat pentru Automotive News ca si fabrica din Romania se afla pe lista „electrificarii”. „Koln nu va fi ultima uzina pe care o electrificam. Vom face mai multe anunturi pe masura ce avansam si incepem investițiile. Avem Saarlouis (n.r. în Germania), Valencia (n.r. în Spania), si de asemenea Craiova, care este foarte importanta pentru noi. Romania este foarte competitiva din punct de vedere al costurilor si asta este un important asset pe care il avem”, a confirmat Stuart Rowley.

Potrivit Profit.ro, Ford Fiestan a inregistrat peste 155.000 de unitati inmatriculate in 2020, Focus a performat cu 172.645 unitati, iar Puma a incheiat anul cu peste 118.400 de unitati inmatriculate. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>