Ford va vinde doar vehicule electrice pe piata europeana dupa 2030

Producatorul auto incheie anul 2020 pe verde, sustinand ca pana in 2026 va lansa pe piata automobilelor versiuni electrice pentru toata gama de masini vandute in Europa, iar pana in 2030, mai mult de 70% din totalul vehiculelor comerciale vandute vor fi electrice sau hibrid plug-in. 

Ford anunta ca va investi un milion de dolari in fabrica sa din Koln, acolo unde va fi construit si primul vehicul exclusiv electric din Europa, care urmeaza sa fie lansat in 2023. In prezent, compania germana ocupa o pozitie superioara in segmentul vehiculelor comerciale pe benzina din SUA si Europa, inregistrand cote de piata de 40%. 

Oliver Blume, directorul general de la  Porsche, a declarat ca aproximativ 80% din gama vehiculelor de lux vor fi electrice pana in 2020, iar Jaguar Land Rover a informat ca modele sale vor fi integral electrice pana in 2030, urmand ca in 2024 sa lanseze deja primele sase exemplare. 

Conform unor rapoarte publicate de Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), in Uniunea Eropeana (UE) vanzarile masinilor electrice s-au triplat fata de 2020, ajungand la un milion de unitati si reprezentand, totodata, 10% din totalul vehiculelor vandute.  

Reglementarile cu privire la reducerea emisiilor de carbon din UE au adus un plus producatorilor auto, acestia beneficiind de subventiile guvernamentale pentru masinile electrice, incluse in programele nationale de a combate declinul produs de pandemie. Astfel, anul trecut inregistreaza o crestere a vehiculelor electrice de pana la 538.772 unitati, fata de 2019 care a inregsitrat doar 247.854 unitati.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>