Ford va lansa șapte noi vehicule electrice în Europa până în 2024 

Producătorul american va lansa șapte noi vehicule electrice în Europa până în 2024, cu o gamă formată din trei mașini noi, în frunte cu un nou crossover care utilizează tehnologia platformei MEB a Volkswagen. Noile vehicule se vor alătura modelelor Ford Mustang Mach-E și E-Transit în gama complet electrică a companiei.

Vehicule electrice vor face parte din noua divizie Ford Model E, înființată pentru a separa afacerea companiei cu baterii electrice de cea cu motor cu ardere, numită acum Ford Blue. Fiind descris oficial ca un „crossover de dimensiuni medii”, primul model va lua prelua designul lui ID 4 și va fi construit la noul centru de producție de vehicule electrice de ultimă generație a uzinei din Köln, Germania, lansată în 2023. 

Al doilea model electric este descris ca fiind un „crossover sport”, iar sursele oficiale sugerează că avem de-a face cu un derivat al primului model anunțat, potențial bazat pe Volkswagen ID 5. Alături de noile vehicule, producătorul va introduce și gama Ford Puma EV, care va fi comercializată ca model de sine stătător din 2024. 

Ca urmare a capacității sporite de producție în perioada ce urmează, Ford va înceta producția modelului Ecosport, mai târziu în acest an. În plus, de anul viitor vor fi lansate patru vehicule comerciale electrice. Furgoneta Transit Custom de o tonă și vehiculele multifuncționale Tourneo Custom vor fi puse în vânzare în 2023, urmate în 2024 de un vehicul Transit Courier și Tourneo Courier, model mai mic, în 2024. 

Ford spune că se așteaptă să vândă 600.000 de vehicule electrice anual până în 2026, cu 1,2 milioane de mașini electrice produse la Köln pe o perioadă de șase ani. Drept urmare, investește încă 1,5 miliarde de lire sterline în dezvoltarea fabricii. În plus, pentru a îndeplini aceste ambiții, Ford a anunțat un joint venture cu SK On și Koc Holding pentru a înființa o fabrică de baterii în Turcia. Se spune că aceasta va crea „una dintre cele mai mari unități de producție de vehicule comerciale din Europa”.

Ford își mută, de asemenea, proprietatea fabricii sale de producție de la Craiova din România într-o societate mixtă cu Ford Otosan. Compania spune că aceste inițiative îi vor permite să obțină zero emisii pentru toate vânzările de vehicule și neutralitatea carbonului în întreaga sa amprentă europeană de facilități, logistică și furnizori până în 2035. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>