Ford va lansa o nouă arhitectură EV, un software universal și baterii inovatoare

Producătorul american se așteaptă ca 40% din vânzările sale globale să fie vehicule complet electrice până în 2030 și, în conformitate cu noua strategie Ford +, investițiile de dezvoltare EV alocate până în 2025 au crescut cu peste 30 de miliarde de dolari. 

Compania va lansa două platforme EV modulare, dar și o serie nouă de baterii care ar putea reduce costurile de fabricație, ar crește gradul de utilizare și ar minimiza impactul asupra mediului. Ford va introduce o platformă personalizată cu tracțiune spate și integrală, care va fi utilizată pentru diverse vehicule din gama sa până în 2030. 

Ulterior, i se va alătura o arhitectură de dimensiuni mai mari, care va fi utilizată pentru vehicule destinate piețelor comerciale. Potrivit companiei, cele două platforme vor reduce drastic costurile de fabricație, vor crește scalabilitatea și marjele de profit pe vehicul. 

În plus față de noile platforme modulare, Ford a anunțat dezvoltarea unui nou program de baterii IonBoost, care vor fi utilizate pentru vehiculele comerciale. Dincolo de acest obiectiv, producătorul se așteaptă să poată aduce pe piață baterii „cu rază lungă de acțiune și la un preț redus” până la sfârșitul acestui deceniu, după investiția extinsă de la începutul acestui an, în firma de inginerie a bateriilor Solid Power. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>