Ford va începe producția proprie de baterii pentru mașinile electrice

Producătorul american a anunțat că va începe să-și construiască propriile baterii pentru modelele sale electrice. Cei mai mulți constructori se bazează pe alte companii în ceea ce privește producția de baterii, însă Ford nu va mai face asta pentru mult timp. 

Compania a declarat oficial că va pune bazele unui nou centru de dezvoltare a bateriilor în Michigan, Statele Unite. Noua fabrica va fi denumită Ford Ion Park și va reprezenta locul în care constructorul auto va putea cerceta și dezvolta baterii pentru vehicule sale electrice. 

În plus, americanii intenționează să dezvolte un proces care să le permită o producție de baterii la scară largă, dar într-un mod rapid și mai puțin costisitor din punct de vedere financiar. Ford nu este singurul producător care își dezvoltă propriile baterii. Alte companii producătoare de mașini, printre care și General Motors, construiesc deja câteva fabrici de baterii împreună cu LG Chem, cea mai mare companie chimică din Coreea de Sud, cu sediul la Seul.

De asemenea, Grupul Volkswagen a anunțat planuri de lansare a șase mari fabrici în Europa până în 2030, iar Tesla se află, de asemenea, în faza incipientă de dezvoltare a propriilor celule de baterii. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>