Ford dezvoltă a doua mașină electrică folosind platforma Volkswagen MEB

Producătorul american intenționează să lanseze mai multe vehicule electrice construite pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Cei doi constructori auto au convenit asupra unui parteneriat ingineresc pe scară largă, incluzând marca americană în dezvoltarea de vehicule comerciale pentru cele două firme și obținând, în același timp, acces la platforma MEB.

În contextul testării primului său vehicul electric, un SUV de dimensiuni mici care a fost programat pentru debutul oficial în 2023, directorul executiv de la Ford a anunțat planurile de viitor ale companiei care prevăd dezvoltarea unui alt vehicul cu emisii zero, bazat pe platforma grupului Volkswagen. 

Pentru Ford, vehiculele comerciale din Europa sunt vitale pentru economie, astfel că prin acordul cu producătorul german, compania va lansa o nouă autoutilitară echivalentă cu versiunile Transit și Transporter.  

Stuart Rowley, șeful Ford Europa, a fost întrebat dacă există un risc pentru companie de a utiliza platforma MEB a grupului Volkswagen pentru vehicule de dimensiuni mici și mijlocii, mai degrabă decât să dezvolte propriile arhitecturi EV.

„Avem propriile noastre platforme globale pentru vehicule electrice cu baterie și întotdeauna vor exista modele precum Mustang Mach-E sau noul F-150 Lightning. Nu vom ceda nimănui conducerea în această tehnologie”, a declarat Rowley.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>