Ford Bronco ar putea veni pe piața din Europa din 2023

Există posibilitatea ca noile mașini din gama Ford Bronco să ajungă și pe piața din Europa începând cu 2023. Produs între 1965 și 1996, Ford Bronco a fost un simbol național pentru americani, la fel cum este Land Rover Defender este pentru englezi, G Class pentru germani și ARO pentru români. 

Producătorul nu exclude comercializarea noului model și pe continent european, Ford Jim, directorul executiv al companiei, susținând că ar fi un concurent ideal pentru Land Rover Defender. Pe piața americană, Ford Bronco vine echipat standard, cu același motor de 2.3 litri EcoBoost de pe Mustang, însă dezvoltă doar 296 cai putere spre deosebire de cei 314 produși de supercar. Există, de asemenea, și opțiune unui propulsor 2.7 EcoBoost în 6 cilindri și 325 de cai, însă este de departe versiunea pe care ar aduce-o americanii în Europa. 

Chiar dacă posibilitatea de a vedea un SUV Bronco în reprezentanțele companiei din Europa par să se concretizeze, acest lucru nu se va întâmpla prea curând. Blue Oval se confruntă deja cu probleme de producție care au întârzie cu mult livrările către clienții americani. Cert este că mai devreme de 2023 nu va apărea în Europa, fiind aglomerați cu onorarea comenzilor pe plan local. Oricum, ne putem aștepta ca prețurile să înceapă de la 30.000 euro.

Sursă: motor1.com

Articolul precedent

Porsche Macan va primi o versiune pur electrică în 2024

Mercedes-Benz România va aduce câte un model electric în fiecare segment din gamă în următorii patru ani

Articolul urmator