Ford anunță investiții de circa 300 de milioane de dolari în producția de vehicule comerciale la fabrica din România

Producătorul de automobile a anunțat că va investi 300 de milioane de dolari în dezvoltarea unui nou vehicul utilitar pentru 2023, în cadrul uzinei de asamblare de la Craiova. Se pare ca noul model va debuta într-o versiune complet electrică un an mai târziu, fiind, totodată, primul vehicul cu emisii zero al companiei care va fi construit în România, potrivit unei declarații oferite marți, 27 aprilie, de către reprezentanții oficiali de la Ford. 

Având în vedere poziția companiei pe piața auto la nivel global, viitoarele operațiuni ale uzinei din Craiova se vor orienta mai mult spre menținerea parteneriatului cu furnizorii locali prin producția unui nou vehicul comercial de mici dimensiuni pe teritoriul României, a declarat, printre altele, Stuart Rowley, președintele Ford al Europei.

În plus, acesta a mai adăugat ca introducerea unei versiuni pur electrice, programată pentru anul 2024, va situa uzina din Craiova în topul celor trei unități Ford de la nivel european în ceea ce privește construcția de vehicule complet electrice. 

De asemenea, în luna februarie a anului curent, producătorul american a făcut promisiuni, susținând că întreaga gamă de vehicule comerciale a companiei va fi electrificată complet sau hibrid plug-in până în 2024. 

Ford anunță că noul vehicul utilitar de dimensiuni reduse vine echipat cu unele dintre cele mai avansate motoare conventionale marca Ford pe benzina și diesel, dezvoltate la uzina Ford Dagenham din Marea Britanie. 

Se estimează că investițiile companiei americane de la nivel global în operațiunile de producție din România, inclusiv cea de 300 de milioane de dolari pentru vehiculul utilitar pur electric, ating suma de 2 miliarde de dolari de la achiziționarea uzinei din Craiova în 2008. 

În ultimii ani, operațiunile Ford Craiova au înregistrat îmbunătățiri vizibile, având peste 600 de roboți instalați pentru a oferi în continuare eficiența și calitatea în procesele de ștanțare, vopsirea și asamblarea.

În prezent, circa 6.000 de persoane sunt angajate în operațiunile de asamblare a vehiculelor și a motorului din fabrică.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>