Fiat plănuiește să devină o marcă pur electrică la nivel mondial până în 2030

Compania italiană a anunțat oficial că are în plan să devină un brand pur electric până în 2030, eliminând treptat toate modelele cu ardere din gama sa globală începând cu 2025. Producătorul auto a explicat că dorește să optimizeze accesul la mașinile electrice și infrastructura de încărcare, contribuind, totodată, și la îmbunătățirea calității aerului. 

„Între 2025 și 2030, gama noastră de produse va deveni treptat electrică. Aceasta va fi o schimbare radicală pentru Fiat”, a anunțat șeful Fiat, Olivier François, relatează Autocar. Fiat se numără acum printre mărcile care s-au angajat deja să interzică vânzarea tuturor mașinilor noi pe bază de carburant începând cu 2030. 

Producătorul italian nu a oferit prea multe detalii despre viitoarele vehicule electrice dincolo de noul 500, însă marca spune că producția nu se va limita la mașinile de oraș, relatează Autocar. În urmă cu doi ani, Fiat a dezvăluit un nou concept pur electric numit Centoventi, care a previzualizat o nouă generație a modelului Fiat Panda. Compania a specificat că mașina se va deplasa pe platforma de dimensiuni mici care stă la baza noului Fiat 500. 

Se pare că în planurile de viitor ale companiei, firma intenționează să dezvolte vehicule electrice pe platforma STLA a grupului Stellantis, care este utilizată în prezent de Peugeot e208 și Vauxhall Corsa-e. De asemenea, Fiat spune că vrea să îmbunătățească rețeaua de încărcare pentru comunitățile care nu au acces regulat și va căuta să crească numărul de puncte de alimentare rapidă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>