Ferrari și Lamborghini donează un milion de euro către victimele din Ucraina

Producătorii de automobile au continuat săptămâna aceasta să reacționeze la invazia Ucrainei. Atât Lamborghini, cât și Ferrari, doi eterni rivali din lumea supermașinilor, și-au oprit livrările către Rusia și au donat câte un milion de euro organizațiilor caritabile care se ocupă de refugiați prin cadrul proiectelor umanitare internaționale. 

Ferrari va investi, de asemenea, în inițiative locale de primire a refugiaților în regiunea italiană, fiind cu un pas mai aproape de a trimite ajutor Asociației Cernobîl din Maranello, Fiorano, pentru refugiații stabiliți în apropierea companiei. Ferrari și Lamborghini reprezintă doar o parte dintre producătorii auto care încearcă să-i ajute pe cei afectați de război. Nissan și Stellantis au donat, de asemenea, 1 milion de euro pentru a-i ajuta pe ucraineni să treacă granițele. 

Odată cu declanșarea războiului din Ucraina, industria auto s-a lovit de o nouă criză, iar sancțiunile economice drastice impuse Rusiei au determinat mai mulți producători să oprească livrările de mașini în regiunile vizate. Mai mult decât atât, s-au oferit să ajute financiar eforturile umanitare din Ucraina. 

Toyota a declarat că își închide fabrica din Sankt Petersburg care construiește Camry și RAV4 pentru piața rusă, Honda, General Motors și Mazda au oprit deja exporturile, în timp ce Volvo și Jaguar Land Rover s-au alăturat altor producători în demersurile de a suspenda operațiunile în Rusia. Conflictul agravează, totodată, problemele curente ale lanțului de aprovizionare din industrie. 

Sursă: motor1.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>