Estonianul Ott Tanak a castigat raliul WRC Arctic

Pilotul estonian Ott Tanak a castigat editia 2021 a Raliului Arctic, a doua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), care s-a desfasurat la Rovaniemi, in nordul Finlandei. 

Chiar daca Ott Tanak nu a oferit rezultate exceptionale anul trecut intr-un exercitiu, dupa ce s-a alaturat campionatului Arctic Rally Finland, la scurt timp dupa ce Suedia s-a retras din cauza restrictiilor Covid, a fost la mica distanta de perfectiune. 

Pilotul estonian a castigat cinci din cele 10 etape pentru a obtine victoria generala. „Finlanda este teritoriul de origine al Toyota, asa ca a castiga aici, nu reprezinta o surpriza, a spus el, dupa ce a castigat a doua victorie in i20 WRC. „Am mers cat de repede s-a putut.” Soferul de curse a condus de la inceput pana la sfarsit, atingand cinci dintre cele 10 etape pentru a-si razbuna retragerea in deschiderea sezonului la Monte-Carlo si pentru a reveni in lupta.

Sebastien Ogier, care a condus clasamentul dupa Monte, a fost primul la start in ziua de deschidere si a actionat ca un plug de zapada pentru concurentii sai. Sambata, dupa ce a inceput sa urce din nou in clasament, soferul a comis o greseala, blocandu-se intr-un morman de de zapada, chiar in ultima etapa. „Raliul s-a facut oricum pentru noi, asa ca nu sunt prea deranjat”, a declarat acesta, finalizand cursa pe locul 20, cu doar un punct Power Stage drept consolare. 

Favoritul dinaintea evenimentului a fost Kalle Rovanpera de la Toyota, insa a ocupat locul doi in campionat. Cu toate acestea, daca finlandezul ar fi obtinut victoria, ar fi putut deveni cel mai tanar castigator al unui raliu din Campionatului Mondial. 

In clasamentul general al pilotilor, dupa doua curse, Kalle Rovanpera ocupa primul loc cu 39 puncte, urmat de Thierry Neuville 35, Sebastien Ogier 31, Elfyn Evans (Toyota) 31, Ott Tanak 27, etc. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>