Envision AESC Group va produce baterii capabile să ofere o autonomie de 1000 de kilometri

Compania chineză a anunțat că din 2024 va începe producția de baterii capabile să oferă o autonomie de până la 1.000 de kilometri. Envision AESC Group este un producător de baterii cu sediul în China și, totodată, unul dintre furnizorii Nissan. Modelul Leaf, care a primit recent un facelift, este unul dintre vehiculele europene care utilizează acumulatori construiți de Envision.

Nissan controlează 20% din acțiunile firmelor chineze, în timp ce Envision Group deține restul de 80%. Nissan folosește 90% din bateriile produse de Envision. Potrivit ziarului Nikkei Asia, afacerea intenționează să construiască baterii cu o autonomie de cel puțin 1000 de kilometri începând din 2024.  

Odată cu dezvoltarea de noi baterii, celulele vor putea fi poziționate mai aproape una de cealaltă. Se vor lucra, de asemenea, la îmbunătățirea eficienței stocării de energie, rezultând o reducere cu 30% a timpilor de încărcare. Asta înseamnă că bateriile pot fi reîncărcate în mai puțin de 20 de minute. Dublarea numărului de celule pentru a obține o autonomie mai mare va însemna și o greutate crescută. 

Envision va începe proiectul prin înființarea unei noi fabrici în Japonia. Potrivit surselor oficiale, fabrica nu va emite dioxid de carbon, urmând să fie alimentată în întregime de panouri solare. Envision speră să deschidă noi fabrici în Japonia, China, Statele Unite ale Americii, Franța și Regatul Unit înainte de sfârșitul deceniului. Compania va produce baterii în stare solidă pentru 1,1 milioane de mașini electrice, pe lângă bateriile litiu-ion. 

În ciuda faptului că Nissan beneficiază de bateriile Envision, CEO-ul companiei, Shoichi Matsumoto, a susținut că speră să finalizeze contractul cu o serie de producători de automobile din Japonia, China și chiar Europa. De asemenea, se așteaptă ca noii consumatori să reprezinte aproximativ jumătate din tranzacțiile totale ale companiei până în 2025. 

Sursă: automarket.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>