Elon Musk va infiinta o fabrica de vehicule electrice in sudul Indiei

Din documentele guvernamentale spionate de agentia de stiri, reiese faptul ca Elon Musk isi va extinde granitele Tesla, deschizand o unitate de productie de masini electrice in sudul statului indian Karnataka. 

Miscarea ar aduce beneficii atat pentru Tesla, cat si pentru India. Compania incearca sa-si extinda operatiunile la nivel global, iar o astfel de fabrica pozitionata in India ar permite o productie mai mare si o livrare mai usoara catre o regine complet noua a planetei. 

B.S.Yediyurappa, ministrul de stat, a anuntat intr-o postare pe Twitter, care ulterior a fost stearsa, cum ca Tesla isi va incepe activitatea in sudul Indiei, creand cu un centru de cercetare si dezvoltare (R&D) in Bengaluru.

India este una dintre primele trei tari in ceea ce priveste cresterea emisiilor de carbon, dupa China si Statele Unite, iar eforturile guvernului indian de a reduce vehiculele cu ardere interna au fost inlaturate de faptul ca, pur si simplu, nu exista o infrastructura disponibila pentru a sprijini demersul. In pofida acestora, Elon Musk a infiintat un subset al companiei Tesla Motors India si l-a inregistrat la Energy Private Limited in Bengaluru, Karnataka, pe care Reuters il descrie ca fiind un centru pentru companiile de tehnologie globala. Mai mult, India ofera miliarde de dolari companiilor, sub forma de stimulente, care infiinteaza facilitati avansate de fabricare a bateriilor. 

Sectorul auto din India, afectat deja de incetinirea cererii de anul trecut, a fost lovit si de efectele pandemiei de coronavirus, iar producătorii auto cauta sa obtina sprijin guvernamental pentru a spori vanzarile. Conform unei declaratii din octombrie anul trecut, Elon Musk, directorul general al companiei, a afirmat ca o serie vehicule electrice vor putea intra pe piata indiana, incepand cu anul viitor. 

Articolul precedent

New Hyundai Ioniq 5 EV va fi lasat pe 23 Februarie

1,3 milioane de vehicule marca Mercedes-Benz au fost rechemate in service

Articolul urmator