Despăgubirile plătite de companiile de asigurare pentru RCA au crescut cu 26% în primul trimestru din 2021

Conform informațiilor publicate într-un comunicat de presă al de Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare (UNSAR), despăgubirile plătite asigurători în baza poliţelor RCA au crescut cu peste 26% în primul trimestru din 2021. În primele trei luni ale acestui an, valoarea totală a compensației plătite conform politicii RCA a depășit 1 miliard de lei.

Organizația a menționat că dauna medie plătită de companiile de asigurări în conformitate cu politica RCA din ultimii 5 ani a crescut cu 27,5%, față de 2016,  de la 7.061 lei la 9.005 lei în 2020, în timp ce prima medie RCA achitată de şoferi s-a redus cu aproape 23% în aceeaşi perioadă. (Automarket). 

“Cel mai important însă, din păcate, conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, ţara noastră se situează pe primul loc în privinţa numărului de victime din accidentele rutiere în ultimii doi ani, cu 96 victime la un milion de locuitori în anul 2019, respectiv 85 victime la un milion de locuitori, faţă de media UE de 42 victime la un milion în anul 2020. Aceste cifre se reflectă şi în percepţia românilor în ceea ce priveşte riscurile, în condiţiile în care 49% dintre şoferi consideră că riscul de a fi implicaţi într-un accident auto este mare şi foarte mare, cu 6 p.p mai mult faţă de 2019”, conform comunicatului de presă publicat de Agerpres. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>