Dacia Spring primește o singură stea la testele de siguranță EuroNCAP

EuroNCAP, care se ocupă cu evaluarea siguranței oferite de automobilele recent lansate, a publicat astăzi un nou set de teste efectuate în ultimele luni, iar printre mașinile evaluate se află și Dacia Spring, primul model electric din istoria companiei și cea mai vândută mașină din România în luna noiembrie. 

Se pare că modelul a primit o singură stea din partea organizației. În comunicatul oficial de presă, testele au arătat că modelul românesc a oferit 49% protecție pentru adulți, 56% pentru copii și doar 39% protecție pentru pietoni. Cel mai mic procent a fost raportat, însă, la nivelul sistemelor de siguranță, fiind evaluat cu doar 32%. 

În cazul unui impact frontal, compartimentul pasagerilor rămâne stabil, însă parametrii calculați din zona picioarelor indică un risc de rănire ridicat. Structurile de bord au reprezentat, de asemenea, un potențial de rănire. În cazul unui impact lateral cu un stâlp sau cu un alt vehicul, protecția a fost catalogată drept marginală pentru cutia toracică.

Exceptând riscurile expuse mai sus, celelalte zone ale corpului au fost bine protejate, astfel că în cazul unui impact în partea din spate, protecția pentru zona cervicală a îndeplinit condițiile optime. Totuși, după o evaluare geometrică a scaunelor, rezultatele rămân slabe. Totodată, punctajul final a fost influențat și de dificultatea deschiderii portierelor după impact. 

Sursă: automarket.ro 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>