Dacia Sandero si Logan au primit doar doua din cinci stele la testele EuroNCAP

Cele mai avansate generatii ale modelelor Dacia Sandero si Logan au primit doar doua stele in urma testelor de siguranta ale organismului Euro NCAP, iar rezultatul pare sa nemultumeasca compania, seful organizatiei etichetand sistemul de franare in caz de urgenta ca fiind unul limitat si dezamagitor. 

Printre modelele romanesti testate de EuroNCAP,  pe langa Dacia Sandero si Logan, care au primit un rating de doua stele, se numara si Skoda Enyaq iV si versiunea electrica VW care au primit punctajul maxim de 5 stele.

Euro NCAP a scos in evidenta limitarile sistemului de franare de urgenta automata de la Sandero, spunand ca sistemul cu radar, care se va numara in curand printre cerintele legale, poate reactiona doar la alte vehicule si nu beneficiaza de un suport de banda actualizat si nici de capacitatea de a ajuta la prevenirea accidentelor cu pietoni sau biciclisti. 

Sandero Stepway a obtinut un procent de 70% pentru protectia adecvata a pasagerilor si 72% pentru protectia copiilor, rezultat pe care Euro NCAP l-a remarcat, ecplicand ca masina ar fi putut primi 4 stele daca nu ar fi prezentat deficiente si la alte categorii de sigurana. 

Protocoalele de testate ale organizatiei EuroNCAP sunt din ce in ce mai severe la fiecare doi ani, concentrandu-se mai mult pe tehnologia de siguranta activa, in special pe franarea automata de urgenta. 

Brandul romanesc a anuntat ca va depune eforturi mai mari pe viitor, pentru a oferi clientilor o siguranta reala in cazul unui accident si ca va lua in considerare rezultatele obtinute pentru a echipa modelele sale cu si mai multe sisteme de asistenta de siguranta. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>