Dacia oprește din nou activitatea uzinei de la Mioveni

Producătorii de autoturisme au fost nevoiți să oprească, temporar, de mai multe ori în acest an activitățile de la uzinele de asamblare. Dacia Mioveni și Ford Craiova nu au fost ocolite de această problemă la nivel global care se va prelungi și în 2022, după cum arată estimările actuale. 

Până în acum, activitatea uzinei Dacia de la Mioveni a fost oprită 33 de zile în timpul acestui an, din cauza crizei mondiale de semiconductori. La începutul acestei luni, producătorul a anunțat că va stopa liniile de producție timp de cinci zile, însă acum perioada doar pentru zilele de 28 și 29 septembrie. 

Marea problemă legată de lipsa semiconductorilor la nivel global a venit odată cu planurile mărcii de a-și extinde orizonturile, aducând pe piață cel mai mare număr de mașini noi de până acum. Dacia Logan și Sandero au ajuns la cea de-a treia generație, modelul Duster a primit un facelift, iar noul Jogger se pregătește să între în producție. 

Zilnic, uzina din Mioveni produce între 1.350 și 1.390 de unități, însă lipsa de semiconductori a dus deja la imposibilitatea de a scoate pe piață peste 44.500 de mașini Logan, Sandero Stepway și Duster. Potrivit rapoartelor, finalul lunii septembrie anunță un bilanț de peste 47.000 de vehicule. 

Sursă: economica.net

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>