Dacia a oprit producția de la Mioveni timp de trei zile din cauza crizei de semiconductori

Industria constructoare de mașini de la nivel local continuă să fie afectată de problemele globale de aprovizionare. Dacia a anunțat că a întrerupt timp de trei zile producția de la Mioveni, din cauza lipsei componentelor electronice.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției și lucrăm într-un ritm susținut cu furnizorii noștri. Avem celule de criză la nivelul direcțiilor de Supply Chain și Achiziții și implementăm toate măsurile adecvate”, se arată într-un comunicat. 

Producția de la uzina din Mioveni, unde lucrează circa 15.000 de persoane, a mai fost oprită anul acesta de două ori în lunile februarie, martie și aprilie pentru câteva zile, din cauza crizei globale de semiconductori. Presa franceză scria recent că Dacia a decis să livreze unele vehicule către clienți fără sistemele de navigație, din cauza lipsei de semiconductori.

Rapoartele sugerează că marile companii auto vor pierde anul acesta o producție de 3,9 mai mult decât previziunea de acum 2 luni de 2,2 milioane, informează Bloomberg.

Sursă foto: renaultgroup.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>