CT5-V Blackwing nu va primi motorul de la Corvette ZR1

Desi nu vine echipat cu legendarul motor Blackwing de la CT6-V, noul CT5-V Blackwing este in prezent cel mai puternic Cadillac din gama de vehicule a producatorului auto. 

Chiar daca motorul LT5 poate produce pana la 755 CP in C7 Chevrolet Corvette ZR1, se pare ca noul vehicul va fi echipat cu motorul actualizat LT4 V8 supraalimentat de 6.2 litri de la CTS-V, care produce pana la 668 CP si 893 Nm de tractiune. Totodata, CT5-V Blackwing face un sprint in 3,7 secunde si atinge o viteza maxima de 322 kmh. 

In acest contect, Mirza Grebovic, inginerul sef al seriei V Blackwing, a oferit cateva raspunsuri intr-un interviu acordat Cadillac Society, explicand de ce a ales motorul cu 668 CP, in detrimentul versiunii mai puternice de pe Corvette ZR1. Potrivit acestuia, incalzirea motorului LT5 ar putea duce la utilizarea unei hote de agitare, lucru ce ar reduce vizibilitatea la volanul noului CT5-V. Mai mult decat atat, avand in vedere ca Corvette ZR1 si CT5-V dispun de o arhitectura diferita, pozitionarea motorului LT5 ar fi mai ridicata. 


„Ar fi fost o masina puternica, dar nu cea mai rapida de pe pista, avand in vedere ca puterea ar fi foarte greu de gestionat”, a declarat Grebovic pentru Cadillac Society.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>