Conceptul BMW Nazca C2 revine cu un design impresionant

Anii ’90 au reprezentat perioada in care producatorii de automobile au dat frau liber ideilor, astfel ca tendintele lansate la acea vreme au creat o epoca semnificativa in ceea ce priveste designul auto.

Cei de la BMW s-au remarcat de-a lungul timpului cu vehicule indraznete, printre care si celebrele Z1 fara portiere. Recent, producatorul de lux a dezvaluit o redare moderna cu noul concept Nazca C2. Vehiculul original a luat nastere dupa ce Italdesign a luat suportul de la Bugatti ID 90 si l-a echipat intr-o carcasa Bimmer. Inspirandu-se din masinile din Formula 1, se pare ca celebrul designer Giorgetto Giugiaro si fiul sau Fabrizio si-au dovedit maestria, creand un model care sa aiba o caroserie eleganta si slaba in fibra de carbon. 

Aceasta interpretare moderna este o evolutie a modelului original, dar care prezinta, totodata, elemente contrastante de design. In partea din fata, nasul vine cu un set de grilaje unghiulare care par a fi complet blocate, impreuna cu o ventilatie mai mare in partea de dedesubt, iar farurile din fata par sa urmeze aceeasi strategie ca si cele de pe McLaren 720S, separand fascia frontala de restul vehiculului. 

Potrivit celor de la Motor1.com, motorul original V12 de 5.0 litri de 300 CP va fi inlocuit de un sistem hibrid de performanta, similar cu cel folosit pe Aston Martin Valkyrie. Noul vehicul ar putea insemna reintoarcerea versiunilor de omologare rutiera a viitoarei clase de curse LeMans. 

Articolul precedent

Toate modelele Renault vor beneficia de un nou logo pana in 2024

Arrera Automobili creeza primul supercar albanez inspirat din Formula 1

Articolul urmator