Companiile auto din Marea Britanie inregistreaza o scadere a productiei cu 14% pentru luna februarie

Productia auto din Marea Britanie a scazut in februarie, pentru a 18-a luna consecutiva, conform ultimelor cifre ale Societatii producatorilor si comerciantilor de autovehicule (SMMT). Companiile au produs cu 14% mai putine vehicule decat in februarie 2020, inregistrand o pierdere de aproximativ 17.160 unitati. 

La fel ca in lunile precedente, productia pentru piata interna a fost cel mai grav afectata, scazand cu 9.480 de unitați (-34,9%), in timp ce exporturile au inregistrat o scadere relativ usoara de 7.683 (-8,1%). 

In ciuda implicatiilor logistice si economice in curs ale Brexit-ului, Uniunea Europeana ramane cel mai mare cumparator strain din Marea Britanie, deoarece peste 50% (53,9%) din exporturi au fost indreptate catre Europa, unde cererea de vehicule din Marea Britanie ramane relativ mare. 

Potrivit Autocar, in timp ce productia generala a scazut din februarie 2020, productia pentru vehicule electrice, hibride si plug-in a crescut cu 23.019 unitati (25,3%), sugerand lansarea diferitelor initiative guvernamentale, printre care si imbunatatirea incarcatoarelor EV. Se pare ca din ce in ce mai multi oameni se indreapta spre vehiculele electrice. 

Luna aceasta se implineste un an de la implementarea primului blocaj indus de pandemia care a afectat dramatic noua productie a masinilor din Marea Britanie. Cu toate acestea, SMMT anunta o recuperare, deoarece comerciantii cu amanuntul se pregatesc de redeschidera, incepand cu 12 aprilie. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>