CNAIR a desemnat câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a noului drum expres care va lega Bucureștiul de Târgoviște

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat câștigătorul licitației pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a noului drum expres care va lega Bucureștiul de Târgoviște, o șosea de mare viteză care urmează să fie proiectată în afara localităților. 

Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat la începutul acestui an că drumul național actual (DN71) București – Târgoviște nu va fi extins la 4 benzi. „Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumurile la patru benzi prin mijlocul satelor,” a declarat Drulă la acea vreme. 

Soluția propusă de fostul ministru prezenta un plan de drum expres, proiectat de la zero prin afara localităților, cu două benzi pe sens și separatoare pe mijloc. „Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități” a explicat ministrul. 

Valoarea estimată a contractului este de 11.5 milioane de lei fără TVA,  având o durată de 2 luni pentru elaborarea Studiului de Prefezabilitate și 18 luni pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. „Soluția este un drum expres, patru benzi de circulație, separator de sens, fără intersecții la nivel, cu noduri”, a mai adăugat acesta. 

Limita maximă de viteză pe drumurile expres va înregistra creșteri de la 100 km/h la 120 km/h pentru autovehiculele din categoriile A și B.

Sursă: hotnews.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>