Clasicul Bentley Continental a fost clasat la gama de vehicule electrice din U.K.

Lunaz, compania specializata in electrificarea masinilor bazate pe Silverstone, si-a extins gama de vehicule, introducand „primul clasic electric Bentley din lume”. Ultimul clasic electric care a intrat in portofoliul companiei este modelul britanic Bentley S2 Continental Flying Spur din 1961, care urmeaza o formula similara cu modelele anterioare Lunaz in obtinerea unor upgrade-uri moderne subtile. 

Designul lui Mulliner Park Ward ramane neatins, prezentand mici modificari la nivel vizual in ceea ce priveste vopseaua verde in doua tonuri, aplicata intr-o maniera personalizata. In schimb, transmisia si sasiul original nu sufera modificari. Se pare ca motorul V8 de 6.2 litri a fost inlaturat pentru a face loc unui sistem de propulsie electric cu capacitate nedezvaluita inca, dar similar cu cel al companiilor Rolls-Royce Phantom V si Silver Cloud, estimandu-se ca ar putea produce 375 CP si 516 Nm. 

Ca parte a procesului de restaurare, garniturile din piele si nuc au fost actualizate manual. In plus, producatorul a introdus elemente moderne, printre care un sistem de aer conditionat si un afisaj de infotainment in stil retro.

Lunaz a anuntat o cresterea a gamei sale de vehicule clasice electrice, dar si a aplicatiilor mai largi in următoarele luni. Chiar daca nu s-au identificat cumparatori ai modelului clasic electrificat, , compania aduce la cunostinta ca are de gand sa dubleze forta de munca pe anul acesta, astfel incat sa-si duca la capat planul pana la sfarsitul lui 2021. 

Articolul precedent

Au aparut imagini spion cu noul Kia Niro 2022

Noul Opel Zafira Life Crosscamp este disponibil in doua versiuni

Articolul urmator