Chinezii de la Nio lansează un rival de temut pentru modelele electrice de la Tesla

Producătorul chinez de vehicule electrice a confirmat că noua sa berlină ET7 va ajunge pe piața germană la sfârșitul anului 2022, după sosirea mult așteptatului ES8, un SUV cu potențial de producție în Europa. 

Noul ET7, considerat un rival pentru Tesla Modelul S, vine echipat cu un grup propulsor, format dintr-un bimotor și o baterie de 150 kWh, care produce 644 CP, suficient pentru a realiza un sprint de 1 km în doar 3,9 secunde. Totodată, vehiculul electric promite o autonomie maximă de 997 km în ciclul chinezesc NEDC.

Mașina a intrat deja în producția de probă la uzina Nio din Hefei, pentru ca totul să fie pregătit atunci când vor începe livrările. William Li, președintele companiei, a declarat că interesul venit din partea clienților germani pentru noul vehicul a făcut ca firma să se angajeze în lansarea europeană anul viitor. Din declarațiile lui Li reiese, de asemenea, faptul că această ocazie i-ar putea consolida poziția pe piața europeană. 

„Cred că dacă avem vânzări semnificative în Europa, putem explora și celelalte posibilități de a lucra cu alți parteneri ai lanțului de aprovizionare. Putem, de asemenea, să explorăm posibilitatea de a lucra împreună cu alți producători OEM și de a discuta cu ei despre producția comună”, a explicat președintele într-un interviu. 

Lotus a declarat că noul parteneriat cu Nio ar putea deschide noi oportunități pentru ambele companii de a „explora oportunități de cooperare industrială reciproc avantajoasă”. Constructorul chinez nu a anunțat parteneriate cu alte companii din acest segmentul industrial. 

Sursă: autocar.co.uk

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>