Celebru pilot de curse american își vinde propriul Ford Mustang Saleen

Parnelli Jones este considerat unul dintre cei mai experimentați și mai calificați piloți de curse profesioniști din Statele Unite, care s-a remarcat în motorsport prin numeroase trofee câștigate. Astfel, în semn de recunoștință, Seleen, producătorul american de mașini sport de înaltă performanță a decis să construiască la începutul anilor 2.000 o serie Ford Mustang în ediție limitată, cu modificări distinctive. Doar 500 de astfel de exemple au fost puse în vanzare, printre care unul a fost creat pentru Jones însuși. 

În prezent, pilotul a anunțat ca va scoate la vânzare propriul exemplar în cadrul licitației din Mecum, Indianapolis care va avea loc în perioada 14 – 22 mai. Înregistrând cu puțin peste 10.000 de kilometri parcurși, modelul este așteptat să încaseze o sumă generoasă.

Chiar și după o perioadă lungă de timp, se pare că exteriorul portocaliu cu accente negre contrastante arată impecabil. La interior, mașina păstrează aceeași combinație de culori, iar ca o notă distinctivă, pe tabloul de bord, puteți găsi și semnăturile lui Steve Saleen și Parnelli Jones. Mai mult decât atât, câștigătorul licitației se va bucura să găsească sub capota celebrul motor V8 de 5.0 litri capabil să genereze o putere maximă de 400 CP și un cuplu de 528 Nm, puterea fiind canalizată către roțile din spate cu un diametru de 19 inci, printr-o cutie de viteze manuală cu cinci trepte. 

Mustangul ce va fi scos la licitație a fost realizat de producătorul american pentru a onora triumful lui Jones în Campionatul SCCA Trans-Am în 1970, când conducea un Ford Mustang Boss 302 pentru echipa Bud Moore Engineering. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>