Cât timp durează să închei asigurări RCA online? Merită să te deplasezi fizic la firma de asigurare?

În urmă cu mai mulți ani, oamenii obișnuiau să prospecteze online oferte pentru diverse bunuri, însă alegeau să cumpere offline. În mod tradițional, oamenilor le plăcea să cumpere gadget-uri și haine offline, deoarece le puteau simți înainte de a cumpăra. Dar pe măsură ce tehnologia s-a dezvoltat și livrarea produselor a devenit mai rapidă și mai ieftină, oamenii au început să cumpere online.

Cu o combinație de smartphone-uri, servicii bancare pe internet, vânzători și cumpărători cunoscători de tehnologie, livrare într-o zi și oferte de neratat, online-ul a obținut o popularitate mai mare decât offline-ul în aproape toate categoriile de produse și servicii. Dar cum rămâne cu încheierea unor asigurari RCA online? 

Care este alegerea cea mai bună, o asigurare RCA online sau offline? Rămâneți în continuare alături de noi și veți vedea diferențele dintre încheierea unei polite de asigurare RCA online și asigurarea RCA offline. Să începem!

Tot ce trebuie să știți despre o asigurare RCA

Poate cel mai important aspect despre asigurari RCA este faptul că nu puteți circula pe drumurile publice fără a avea o astfel de asigurare auto în termen de valabilitate, încheiată pe teritoriul României. Asigurarea obligatorie RCA face parte din calupul de asigurări auto online pe care este necesar să le aveți valabile din momentul în care dobândiți dreptul de a conduce un autovehicul. Acest tip de asigurare auto obligatorie se impune prin lege și despăgubește prejudiciatul în cazul unui accident de maxim două autoturisme. 

Polița RCA despăgubește daunele prejudiciatului, nu al celui care a produs dauna. De asemenea, lipsa unui RCA valabil atrage sancțiuni cuprinse între 1000 și 2000 lei, pe lângă care se adaugă retragerea plăcuțelor de înmatriculare și reținerea certificatului de înmatriculare.

Despre asigurari RCA: Ce daune acoperă o asigurare auto obligatorie?

Chiar dacă nu are aceleași avantaje precum un CASCO, asigurarea pe răspundere civilă auto despăgubește șoferul avariat într-un accident rutier. Prin intermediul asigurarii RCA, păgubitul va beneficia de reparații și câteva beneficii pe baza politei auto a vinovatului de accident. 

Așadar, conform contractului de asigurare, polita RCA va despăgubi prejudiciatul în caz de vătămări corporale sau deces. Va despăgubi, de asemenea, și pagube materiale, inclusiv radierea și înmatricularea autoturismului. În plus, politele de asigurare RCA acoperă și taxele de timbru, cheltuieli cu limitarea prejudiciului, dovedite cu acte, cheltuieli aferente diminuării valorii mașinii după reparații, dovedite cu acte sau expertiză.

Alte pagube pe care asigurarea RCA le acoperă sunt următoarele:

  1. costuri pentru repararea și aducerea autoturismului la starea inițială, cea de dinaintea incidentului rutier, dovedite cu documente emise prin sisteme specializate sau prin documente emise în condițiile legii
  2. daune reprezentând consecința lipsei de folosință a vehiculului avariat, inclusiv înlocuirea temporară cu altă mașină
  3. cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată sau cheltuieli aferente în cazul soluționării alternative a litigiului dacă soluția este favorabilă persoanei prejudiciate
  4. cheltuielile legate de transportul vehiculului avariat, aparținând terțului păgubit, de la locul accidentului la locația în care se găsește centrul de constatare daune, la unitatea reparatoare aleasă de păgubit în vederea reparării vehiculului, cel/cea mai apropiat/apropiată de locul producerii accidentului sau de domiciliul persoanei prejudiciate, după caz, dacă respectivul vehicul nu se mai poate deplasa prin mijloace proprii, iar asiguratorul nu asigură transportul.

Surse info: rcapedia.ro

Online sau fizic la brokerul de asigurări? Cum preferați să încheiați asigurarea auto RCA?

Dumneavoastră cum vă încheiați RCA-ul? Tot mai mulți brokeri de asigurari RCA pun la dispoziție varianta optimă de a încheia simplu și rapid o asigurare auto chiar din confortul locuinței dumneavoastră. Ați încercat această variantă?

Apelați cu încredere la un broker de asigurare, așa cum este Pint.ro, și veți vedea că procesul prin care puteți beneficia de un RCA online este mult mai facil decât să optați pentru realizarea contractului de asigurare la sediul firmei de asigurări.

Veți economisi timp și nu va mai fi nevoie să vă deplasați pentru a obține cele mai bune cotații de preț pentru mașina dumneavoastră. Tot ce va trebui să faceți este să fiți atent la datele pe care le oferiți, astfel încât să fie cât mai concrete, iar ulterior programul pus la dispoziție de Pint.ro, vă va oferi numaidecât polita RCA.

Toate motivele pentru care să încheiați un RCA online cu decontare directă și nu fizic la firmele de asigurare

Există suficiente motive care să vă demonstreze de ce încheierea unei asigurări RCA este benefică în variantă digitală, decât fizic la firmele de asigurări. Poate cel mai evident ar fi acela că scutiți foarte mult timp în generarea poliței auto RC dacă optați pentru varianta digitală.

În plus, asigurarea RCA obținută cu ajutorul brokerului de asigurare, Pint.ro, va fi generată automat, în doar câteva minute în contul de client și pe adresa de mail sugerată de dumneavoastră, imediat ce ați completat toate câmpurile de informații cu caracter personal cerute de calculatorul de asigurare RCA.

Dincolo de datele dumneavoastră de șofer, este necesar să notați câteva detalii despre autovehicul, începând cu marca mașinii, masa maximă autorizată, seria de șasiu și alte câteva detalii tehnice pe care le veți găsi cu ușurință pe instrumentul de calcul RCA oferit de Pint.ro!

Mergi la sigur cu asigurarea RCA încheiată online la Pint.ro!

Aveți o masina, dar nu știți ce asigurare este necesară pentru aceasta? Aveți dificultăți în a afla cât costă asigurarea de bază obligatorie în funcție de datele dumneavoastră personale și de cele ale vehiculului pe care îl conduceți? 

Pint.ro vă poate ajuta să aflați costurile și toate detaliile de care aveți nevoie prin intermediul calculatorului RCA, foarte ușor de utilizat, care vă va arăta atât prețurile medii, cât și ce companie de asigurari are cele mai bune tarife la ora actuală în România! 

Atunci când încheiați o poliță RCA la Pint.ro, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la orice fel de documente, deoarece toate informațiile necesare sunt stocate automat în baza lor de date, așa că trebuie doar să aveți grijă ca informațiile introduse de dumneavoastră sunt corecte, iar de acolo specialiștii în asigurări auto vă vor oferi toate detaliile de care aveți nevoie!

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

1 thought on “Cât timp durează să închei asigurări RCA online? Merită să te deplasezi fizic la firma de asigurare?”

Comments are closed.