Bugatti Chiron Sport a fost pus față în față cu un avion de luptă Rafale

Producătorul francez a aliniat la start un Chiron Sport Les Legendes și un avion militar marca Dassault Rafale, însă acest lucru nu vine ca o premieră, deoarece nu este prima dată când un Bugatti se întrece cu un avion de luptă. De asemenea, Veyron, predecesorul lui Chiron, a avut o întâlnire cu un avion de luptă în 2007, în cadrul episodului 3 al sezonului 10 din emisiunea Top Gear.

Denumirea „Les Légendes du Ciel” a fost intenția producătorului de a onora aviația, cât și de a stima legendele din segmentul motorsport al companiei. Acum, Bugatti pune față în față noua generație Chiron Sport cu cea mai modernă și elegantă versiune Rafale din gama avioanelor de luptă a marinei franceze. 

În ceea ce privește specificațiile tehnice, supercarul în versiunea Super Sport 300+ dispune de 1.500 cai putere și poate atinge viteza maximă de 500 de km/h, în timp ce sistemul de motorizare echipat pe Rafale oferă avionului de luptă echivalentul a 5.757 CP, permițându-i să atingă o viteză maximă de 2.000 de km/h.

Potrivit presei internaționale, producția ediției speciale este limitată la doar 20 de exemplare și fiecare poate fi achiziționată începând de la 2.88 milioane de euro.

Articolul precedent

Ford dezvăluie pe 25 mai o nouă ediție specială Ranger Raptor în Europa

Electrificarea va consolida alianța dintre Nissan și Renault

Articolul urmator