Bucureștiul – cea mai aglomerată capitală din Uniunea Europeană

Bucureștiul este considerat cea mai aglomerată capitală din Uniunea Europeană și al optulea cel mai aglomerat oraș din lume, potrivit unui sondaj realizat de TomTom, o companie olandeză de sisteme de navigație. Datele colectate în 2021 arată că mașinile din capitală pierd în medie 115 ore în fiecare an blocate în trafic. 

În plus, Bucureștiul ocupă locul opt pe lista celor mai aglomerate metropole din lume. Gradul de congestionare a fost estimat la 50% în 2021, cu 8% mai mult decât în ​​2020 și cu 2% mai mai puțin decât în ​​2019. Timpul de călătorie a devenit, totodată, mult mai lung, potrivit studiului. Un drum care durează 30 de minute în regim de trafic liber devine cu 15 minute mai lung din cauza gradului de congestionare. 

În anul 2021, nu va exista aglomerație în trafic. Drept urmare, un drum care durează 30 de minute în modul de trafic liber durează cu 15 minute mai mult din cauza aglomerației. Cea mai aglomerată oră înregistrată anul trecut a fost pe 20 mai, iar cele mai mari valori au putut fi văzute între orele 17 și 18. 

Potrivit sondajului, Istanbul este cel mai aglomerat oraș din lume, cu o medie de 142 de ore pierdute în fiecare an în trafic. Pe locul doi se află Moscova, capitala Rusiei, iar Kievul, capitala Ucrainei, completează podiumul. 

Sursă: profit.ro 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>