BMW se pregătește pentru producția unui nou model de ultimă generație la uzina din Spartanburg

În momentul de față, gama de modele X a producătorului german deține nu mai puțin de 7 mașini, alături de versiunile iX3 și iX pur electric, la care se adaugă și ampatamentul lung X1 destinat pieței chineze. O serie de fotografii spion au dezvăluit încă un vehicul, numit provizoriu X8 M.

SUV-ul misterios a fost menționat indirect săptămâna aceasta de către Oliver Zipse, președintele companiei, într-un interviu acordat jurnaliștilor de la CNBC. Fără a dezvălui identitatea modelului, executivul a vorbit pe scurt despre „o altă mașină de lux” care va fi dezvăluită spre sfârșitul anului, înainte de a intra în producție la uzina din Spartanburg, se arată într-un material preluat de Motor1. 

Oliver Zipse a spus că noul X8 M nu a fost gândit pentru a înlocui un produs existent, ci a pentru a extinde gama de modele a companiei. În ceea ce privește specificațiile tehnice, se zvonește că ar avea un grup de propulsie hibrid plug-in cu un motor V8 de 4.4 litri twin-turbo și un propulsor electric pentru a oferi o putere combinată de aproximativ 750 de cai putere. 

Din fotografiile spion se pot observa o linie de acoperiș puțin mai înclinată în comparație cu modelul X7 și nu se știe dacă va păstra al treilea rând de scaune. Deși nu se cunosc prea multe detalii despre acest nou model în curs de dezvoltare, se estimează că ar putea ieși pe piață în 2023, iar prețurile vor fi asemănătoare cu cele ale modelelor X7 M50i care începe de la 84.000 de euro, iar Alpina XB7 este de 141.300 USD. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>