BMW oprește producția și exporturile de mașini către Rusia 

BMW este cel mai recent nume dintr-o lungă listă de producători auto care anunță întreruperi de producție ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. Legătura sa cu Avtotor pentru a asambla mașini din kituri semi-demolate (SKD) s-a oprit brusc „din cauza situației geopolitice actuale”, a declarat un reprezentant al companiei pentru Reuters.

Brandul de lux a încetat să mai exporte mașini în Rusia din același motiv, până la o nouă notificare. „Condamnăm agresiunea împotriva Ucrainei și urmărim evoluțiile cu mare îngrijorare și consternare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru The Wall Street Journal. Producătorii anunță blocaje de producție la numeroase fabrici din afara Rusiei, deoarece o parte dintre furnizori de componente necesare asamblării de vehicule își au sediul în Ucraina. 

Decizia companiei de a pune opri temporar producției de mașini în Rusia vine la doar câteva săptămâni după ce marca germană și-a reînnoit parteneriatul cu Avtotor, semnând un contract de valabilitate până în 2028.  Fabrica situată în Kaliningrad va fi modernizată pentru a găzdui un ciclu complet de producție și nu doar kituri SKD pentru cele mai vândute modele din țară: Seria 5, X5, X6 și X7. 

Avtotor a încheiat parteneriate și cu Kia și Hyundai, după ce a pus capăt acordurilor anterioare cu Chery Automobile și General Motors. Modele precum Cadillac Escalade și Hummer H2 erau produse la uzina din Kaliningrad înainte ca parteneriatul cu GM să se încheie în 2015. 

Sursă: motor1.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>