BMW dezvăluie în premieră vopseaua care își poate schimba culoarea

Producătorul de lux și-a prezentat caracteristică inovatoare la Consumer Electronics Show din Las Vegas, care îi permite șoferului să schimbe culoarea mașinii prin atingerea unui buton. În ciuda faptului că mai mulți producători de automobile, printre care și BMW, au declarat că nu vor fi prezenți fizic la show-ul din acest an, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care prezintă noua tehnologie. 

În materialul video puteți vedea cum vopseaua albă a unui BMW iX devine gri. Compania a lansat o nouă tehnologie numită iX Flow, care permite șoferului să schimbe culoarea vopselei apăsând un singur buton. Noul concept de schimbare a culorilor se bazează pe tehnologia E-Ink, folosită și în dispozitivele de cărți electronice. Un exemplu bun în acest sens poate fi Kindle-ul comercializat de Amazon. 

În realizarea acestui proces de schimbare al culorii, producătorul a colantat un BMW iX cu un material ce conține milioane de microcapsule de E Ink. În fiecare capsulă sunt incluși pigmenți albi încărcați negativ și pigmenți negri încărcați pozitiv. Pigmenții albi sau negri adună lumina de pe suprafața microcapsulelor cu ajutorul unui câmp electric, rezultând o schimbare a culorii. 

Unul dintre beneficiile oferite de această tehnologie, spune campania, este acela de a facilita încălzirea sau răcirea interiorului în funcție de vreme. Drept urmare, nuanța albă facilitează răcirea vara, în timp ce vopseaua neagră contribuie la  încălzire pe timpul iernii. 

Consumer Electronics Show (CES) este locul în care producătorii de automobile introduc frecvent tehnologii inovatoare și avansate, printre care unele pot fi introduse și pe vehiculele standard. BMW nu a participat la ediția din acest an din cauza epidemiei de COVID-19, totuși, în ciuda acestui impediment, producătorul bavarez a dezvăluit M60, cea mai puternică versiune a SUV-ului electric iX. 

Sursă: automarket.ro 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>