Bentley și-a dublat profitul operațional în 2021

În ciuda unui an profund afectat de incertitudine economică, producătorul de lux britanic a reușită să depășească așteptările tuturor. Bentley a înregistrat profituri operaționale de 325 de milioane de lire sterline, aproape dublul recordului atins în 2015. Cifra de afaceri a fost de 2,28 miliarde de lire sterline, în timp ce venitul mediu pe mașină vândută a crescut cu 8% de la an la an.  

„Reprezintă o realizare majoră pentru toți cei implicați la Bentley Motors, pe măsură ce avansăm cu programul nostru Beyond100 pentru a reinventa întreaga noastră gamă de produse în vederea dezvoltării neutralității carbonului până în 2030”, a declarat președintele Adrian Hallmark. Se pare că succesul atins pe noi piețe cu modele precum Bentley Bentayga a fost cheia performanței sale din 2021. Totodată, șeful mărcii britanice a spus că lista de comenzi s-a ridicat la un nivel record la începutul lui 2022. 

„Puterea mărcii a fost cheia performanței financiare în 2021, noile modele precum Bentayga Hybrid contribuind la o creștere a profitului de până la 389 de milioane de euro”, a declarat Jan-Henrik Lafrentz, membru al consiliului de administrație al diviziei de finanțe și IT a Bentley. Potrivit strategiei sale Beyond100, lansată în urmă cu doi ani, producătorul își propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. 

Ca parte a unui program de investiții de 2,5 miliarde de lire sterline care se va desfășura pe o perioadă de 10 ani, compania va introduce câte un model electric în fiecare an, astfel încât toate vehiculele din gama Bentley să fie electrificate până în 2030.  Primul model care se așteaptă să se alăture mărcii va fi un salon de înaltă calitate, susținut de o nouă platformă dezvoltată de Audi, care va sta la baza mai multor modele Bentley. Compania se va îndepărta cu totul de motorul cu ardere internă începând cu 2030.

Sursă: autocar.co.uk

Sursă foto: luxury.ro

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>